piątek, 2 marca 2012

"Uduszona" Ryba ...

Czyli obiad jednogarnkowy ;) Na łyżce masła dusimy pokrojone pieczarki lekko posolone ... gdy woda odparuje dodajemy do nich pokrojony por w plasterki  i dusimy pod przykryciem...
Gdy por zmięknie dodajemy jogurt grecki lub śmietanę 12%, przyprawiamy pieprzem i solą... na wierzch kładziemy filety dorsza skropione cytryną i przyprawami , przykrywamy pokrywką i dusimy ok. 10 minut ...


3 komentarze:

  1. Uwielbiam jeść :) i każdy wpis na blogu o jedzeniu powoduje uśmiech, podpowiadając nowe pomysły na obiad :)

    OdpowiedzUsuń
  2. mniam, wygląda pysznie, ja do ryb nie mam ręki :) nigdy mi nie wyszła jeszcze pyszna.

    OdpowiedzUsuń
  3. Faktycznie wygląda apetycznie! Generalnie nie przepadam za rybami ale tak przyrządzonej i podanej na pewno bym nie odmówiła... ;D

    OdpowiedzUsuń